Misszió - Mikor Isten nyitogatja valaki szívét…

 A Golgota rádió Könyvajánló műsoráűban voltam és úgy alakult, hogy először egy férfivel csaináltak riportot a könyvéről, aztán a műsor második részében úgy 20-25 perc terjedelemben velem.

Egy kávézóban ültünk és én is ott telepedtem le az asztalnál és hallgattam, amint a két riporter, egy hölgy és egy ffi faggatják az előttem szólót.

Aztán az én könyvemre került sor és a női riportert egy fiatalember váltotta fel, aki meghivott engem, hogy legyek a műsor vendége.

A köjnyvem is kikerült az asztalra és a riporter hölgy érdeklődve nézte, majd megkérezte, hogy csak úgy leülhet-e a társaságunkhoz, hogy hallgassa amit mondok, mert nagyon érdekelsnek találta. Természetesen megengedtük, engem egy percig se zavart, sőt nagyon örülétem.- Igy esett szó arról, hogy hogy an és mikén tapasztaltam meg az Úr jelenlétét az életben, hogyan tértem meg, mik történtek ezt után. Miért irtam a könyvet, milyen inditásra, hogy értetttem meg, hogy itt az idő és elhangzott az evangélium isl

A hölgy csak ült ott és olyan odaadás volt az arcán, hogy én csodáltam…

Aztán a végén odajött hozzám és azt mondta, hogy nem ltéezik,, hogy 20 éve tértem meg, mert a köjnyvem fotója alapján… szóval nem. Igy aztán szóba elegyedtünk, amikor odajött hozzám az én riporterem és azt mondta, hogy sajnálja, hogy még nem ért teljesen végére a könyvemnek, mert érdekelné. Én boldogan hagytam nála, nem is szándékoztam visszakérni. De mivel a hölgy még mindig ott votl és láttam rajta, hogy mennyire érdekli a téma, ráadásul nagy odaadással nézte a könyvemet is, megkértem a riporter kollegámat, hogy amikor kiolvasta, adja már tovább a hölgynek.

Aztán eljöttünk. A hölgy jött velem és beszélgettünk. Ismerős voltam neki. Kiderült, hogy a DTV-ben is volt gyakornok, talán onnan.

Kedves érdeklősdése végig kisérte a breszélgetésünket.

Remélem, az Úr megáldja az életét.

Ki tudja, hallok-e még róla? Mindenesetre ő hallott Jézusról a műsor kapcsán.

Dermesztően hideg dec nap volt, már napok óta lefagyott az orrunk az utcán, de én ezt most nem éreztem. Az én teljes belsőm égett a boldogságtól. Hát most is? Hát itt is? Köszönönm!

2012-12-13

Én nem gondolom, hogy az a jó evangelizáció feltétele, amikor valaki rögtön megtér. Szerintem az, amikor átadom az Úr üzenetetét. A többi nem az én dolgom. Nekem is több ember adta át az idők során, aztán egyszer… Más vet, más öntöz, más arat.

Akkor sikeres egy evang ha sikerült átadni azt, amit i rám bizott.