Egy nap margójára…

Drága Hajnikám, 

Annyira jólesik, hogy érdeklődsz, hogy számon tartasz! Ngyon köszönöm! 

Hajnal 4-kor keltem és nem voltam álmos. Nem ide mentem le a Kőkire a vonathoz, mert féltem, hogy nem találom meg a helyjegyes kocsimat - hát ilyen vagyok - hanem volt időm, és bementem a Nyugatiba. Egy nagyon jó kupét kaptam, amit nem szeretek különben, mert zárt tér, bármi megtörténhet tanúk nélkül, de egy úriemberrel voltam és az megnyugtatott. Aztán jött a kalauz és paff lett. Elmondtam neki, hogy nem a Ny-tól van jegyem, hanem csak Kökitől és ha ki kell fizetni vmi különbözetet, akkor mondja meg. Látszott rajta, hogy semmit se ért, hiszen már régen eljöttünk a Köki mellett és nem is volt "szükség" erre a vallomásra, de én úgy éreztem, hogy igy korrekt. Küzdött benne a kalauz és az emberi jó érzés, hogy most mit tegyen. Aztán úgy döntött, hogy kioktat, mekkora pótdijat vettem a nyakamba, de aztán megint rám nézett, hezitált .... s azt mondta, hogy most eltekint tőle:) Nagyon boldog voltam. Nem is az elengedéstől, hanem, hogy meg tudtam mondani az igazságot... Mert az igazság szabaddá tesz...És igy is van:)

Reggel 9-kor landoltam Debrecenben. Ott várt vki, de nem találtam. Aztán telefonon felhivtam és pont az az tv jött velem szembe, akit a leszállásomkor néztem és arra gondoltam, hogy milyen jó annak, akit ilyen szeretettel várnak itt... HÁt ő volt az.

A böszörményi gyülekezet és a lp 1xűen tüneményesek voltak, teljesen "egy húron pedültünk". Annyira figyeltek a tanuságtételemre, hogy én csak a rajtam csüggő szemeket láttam - igy volt ez Szapp u-ban is-. 20 percet kaptam és utánna még ők bátoritottak, hogy folytassam. Nagy áldás volt. Aztán nagy érdeklődés a könyv iránt. Az egyik áldás, hogy az a bizonyos Laci, akiről irtam, hogy a tengerparton értem jött, mint ahogy Jézus is segit minket... ő nem volt hivő. De megkeresik és elviszik neki a könyvem, ert igérték, melybe ezt irtam neki bátoritásként: "Köszönöm, hogy az Úr eszköze voltál az életemben és kivánom, hogy örök életre maradj meg ebben a szolgálatban." Úgy érzem ez is egy missziós feladat volt :::))) Ki tudja, az Úr mit készit neki...Ott meg találkoztam egy tv-rel aki utat nyitott nekem a ref egyház felé is, sőt jó gondolatokat adott még más terjesztés ügyében is.

Aztán ebéd a Füstös tv házában... micsoda asztalközösség volt!

Később átmentünk a szer. otthonba, mert kiderült, hogy a lakók addig könyörögtek a lp-nak, amig megigérte, hogy átvisz hozzájuk. ÉN meg 1000 örömmel mentem. Enyém lett a szó, nem volt igehirdetés. Nem is tudtam készülni, mert nem is tudtam erről a pompás lehetőségről, de Isten úgy megáldott, hogy tudtam szólni hozzájuk az idősekhez... annyit nevettünk, annyira figyeltek, olyan sok puszit kaptam...

Aztán lp testvér bevitt Debr-be és kiderült, hogy az adott cimen nem találtam a szállásomat. A Kálvin vendégházat. 4 óra volt. Telefon: várjak ott, egy óra múlva jön a recepciós. Hát ez nem volt túl barátságos, de mivel 5-re mentem a Szappanos u-ba, megállapodtunk este 9 órai randiba. De mivel nem tudtam eligazodni a helyszinen, az egyik taxis javaslatára a közeli Csokonai szoborhoz kértem az illetőt, amivel aztán meg is oldódott a kérdés.

Taxival átmentem teljes csomaggal a Szappanos u-ba. Nagy szeretettel fogadtak, és igen jólesett. A gyül vez tv mellett ültem és hirtelen olyan álmosságot éreztem, hogy megijedtem. Imádkoztam és emlékeztettem magam arra, hogy mit igért nekem e napra az Úr: szárnyra keltek mint a sasok, futtok és nem fáradtok el... és hirtelen olyan erőt kaptam, hogy magam is csodálkoztam. Éget bennem a tűz, online látható is és a Bereczki tv  azt mondta napok után is, hogy erről beszélnek még mindig a feleségével... Igen hálás voltam Istennek. Új gondolatokat adott és lobogott bennem a lélek tűze, éreztem.

Sok könyvet vettek, holott du volt és kérdezték, hogy a Ref könyvesboltban lesz-e még, mert sokan vennének...

Aztán átvitt a gyül vez tv a Triniti gyül-be, ahol 18 bemerités, de kiderült, hogy már el is széledtek a tv-ek. Nem este hatkor kezdődött, ahogy én értettem, hanem 16.00 órakor. Végülis ott is vettek 2 db-ot, de nem bántam, hogy lekéstem. Isten biztos tudta ezt. Majd lesz másik alkalom, ha ő is úgy akaraj. Végül a  szappanos u-i gyül vez tv átvitt 20 db-ot magukhoz, igy egy könyvet hoztam haza a 80-ból. / Ráadásul ugy utaztam, mint egy úri nő. Még Tahiból levittek a böszörményi tv-ek 30 db-ot és Kornél pedig 50-et, mikor pénteken lement/

Onnan is vki kocsival elvitt a szoborig... annyi szeretetet és figyelmet kaptam, annyi kényeztetést, hogy el se birom mondani! Nagyon jólesett, nagyon, nagyon...Bár Steiner tv nem tudott velem törődni és egy kicsit gazdátlanul álltam ott később, de nem engedtem, hogy a sátán ezzel kedvemet vegye. Mondogattam magamnak az igazságot: azt kaptam, amit vállaltam. Ugyanis előre kikötötte a lp testvére, hogy örömmel fogad, de nem tud most velem foglalkozni.

A szállásom nekem tökéletes volt, de amikor lefeküdtem és rázni kezdett a hideg, akkor értettem meg, hogy fáradt vagyok :::))) De aztán aludtam...

Reggel korán felébredtem és sétáltam a városban 4-5 órát. Idén volt 5o éve, hogy átléptem a gimi kapuját. Igy oda is bementem. Az igazagtó növér - pont ott volt ! -nagy szeretettel fogadott és puszit, ölelést kaptam - ami egy apácánál azért nem igen szokás... Nagyon köszönte a könyvet és megbeszéltük, hogy lesz egy könyvbemutató ott is. Ott az utcában kaptam még gondolatokat az Úrtól a köv könyvemhez amit gyorsan le is irtam magamnak...

Aztán vásárolgattam, ezt azt, közben egy szuper nadrágot, amire most igen nagy szükségem van egy luxus áruházban, s amikor fizettem volna, csak úgy elengedtek 1000 ft-ot. ... meg két second bluzt is, annak is örültem. Szerintem jobb áruk vannak ott, mint Pesten.

Visszafelé megláttam a ref könyvesboltot. Bementem, MÁr fel volt irva a nevem és a könyvem a beszerzendők között :::))) Aztán egyezkedtünk és tegnap már fel is jöttek Pestre és vittek a könyvemből, kis is fizették.

Dobos tv pedig azt mondta, hogy van ott még két jó könyvesbolt, majd ő beviszi megmutatni a könyvet és kéri, hogy rendeljenek...

Aztán mivel már nem éreztem a lábam, taxival mentem ki az állomásra. Kiderült, hogy nem kell várnom egy órát a vonatra, mert - a taxis vasutas is volt - 6 perc múlva indul az IC. Igy hát elrobogtam a csomagommal és éppen felszálltam. Magam nevettem, hogy megint erőt kaptam. Fáradtan rohantam a csomaggal, hát...

Itthon majdnem összecsuklottam, olyan fáradt lettem, de ez valahogy nagyon kedves volt nekem és itthonra természetes is, hiszen amit az Úr igért: nem fáradok meg a szolgálat alatt... az be is teljesedett. Már akkor tudtam, hogy igy lesz, amikor egy napra ez a három gyül bejött és akkor Füstös tv azt mondta tel-ban, hogy fentről jövő sugallatra igérte meg a szer. otthonba, hogy oda is elmegyek. Jót nevettem magamban. Ha a én erőtlennek gondolom magam három könyvbemutatóra és az Úr rátesz még egy lapáttal, akkor Ő mindegyikhez erőt fog adni, az már biztos!!! Ez jel volt nekem. 

Hát vázlatosan ez történt. Nem győzök hálát adni az Úrnak: Nézd az áldást, nézd meg egyenként... Hát ennél még több áldás is volt, de már nem akarlak ezzel fárasztani...

Vasárnap remélem itthon leszek. TEgnap voltam gyül-ben, mert már annyira hiányzott az itthoni gyülekezetem. Vittem is a gyerekregényemből 5 db-ot a gyül-nek. Sajnos többet nem tudtam, mert én is kevés pl-t kaptam. De szép lett, kivülről is, nagyon remélem, majd látod.

A tördelése nagyon nem tetszik. Túl sűrű, túl kis betűs... olyan tömb az egész... gondolom olvasni se lesz könnyű, de talán megsegiti az Úr az érdeklődőket. 

Sok sok szeretettel: Évi